Menu
Mijn account

Over Vlaanderen

Vlaanderen's Oliehandel BV is ontstaan vanuit de kolenhandel. In 1932 is Opa Vlaanderen gestart met de verkoop van kolen door zijn erfgooiers-uitkering te investeren in een kolenschuur. In de 60-er jaren werd overgeschakeld naar olie.  Steeds meer woningen en instellingen gebruikten olie voor hun verwarming.  In de Beemsterboerstraat werd gestart met een pomp.  Recht voor de woning, die later geheel als kantoor werd ingericht.


Op de kop van de Oude Haven, waar nu de Botterwerf staat, hebben jarenlang grote opslagtanks en een sleutelpomp gestaan voor de vele transporteurs die Huizen rijk was. Transport van de handel in o.a. vis, kaas en textiel die in Huizen werd gedreven kon zich daar bevoorraden met dieselolie. 1994 is die locatie ingewisseld voor het tankstation op de Ambachtsweg.


Met de overname van de pomp aan de Nieuwe Bussummerweg is een historisch tankstation nieuw leven ingeblazen.  Tanken bij 'Vos' of 'Biesheuvel' was vroeger een begrip in Huizen.  Klantenbinding en Service met een glimlach.  Lokaal, verantwoord en betrokken. 


In augustus 2017 hebben wij ons tankstation aan de Beemsterboerstraat gesloten.  Doorslaggevend voor deze beslissing is het beheer van de risico's geweest.  De kantoorruimte is verhuisd naar de Nieuwe Bussummerweg 2.   Ruim 2 maanden hebben de opruimwerkzaamheden geduurd.

Kolenhandel Vlaanderen met de aanvoer in de Oude Haven             Leggen van een nieuwe tank in de Beemsterboerstraat                          Bevoorrading Beemsterboerstraat